X
Προσφορές
Σπάρτη ,Μυστράς,Μονεμβάσια,Γύθειο,Σπήλαια Δυρού, Αρεόπολη,Καρδαμύλη,Στούπα
rcktravel / Παρασκευή, 11 Μαΐου 2018 / Κατηγορίες: Οργανωμένα Ταξίδια Ελλάδα, Προσφορές

Σπάρτη ,Μυστράς,Μονεμβάσια,Γύθειο,Σπήλαια Δυρού, Αρεόπολη,Καρδαμύλη,Στούπα

Τριήμερη εκδρομή Τρίτη 29 Μαϊου,Τετάρτη 30 Μαϊου και Πέμπτη 31 Μαϊου 2018

Πρόγραμμα Εκδρομής

1ΗΜΕΡΑ

Αναχώρηση από το γραφείο μας Μ.Αλεξάνδρου 60 - Κορυδαλλός και στη συνέχεια από το Σύνταγμα και την Ομόνοια και από άλλα προκαθορισμένσ σημεία με τους πελάτες μας.

Πρώτος προορισμός μας η Σπάρτη «Ανακάλυψα τον Ευρώτα με τα νερά που έλαμπαν. Τα άσπρα σπίτια της νέας Σπάρτης φάνταζαν μέσα στα περιβόλια της πεδιάδας...Με το σούρουπο, η πεδιάδα παίρνει όψη απαράμιλλης ευφορίας. Τριγυρνάω ανάμεσα στις καλύβες που σκεπάζουν, καθώς λένε τη Σπάρτη των ηρώων. Παντού οπωροφόρα δέντρα και ποταμάκια...Η Σπάρτη, το βράδυ που έφτασα, μοσχομύριζε ανθισμένη πασχαλιά»,και στη συνέχεια ανηφορίζουμε στο βυζαντινό Μυστρά ,"Μια βυζαντινή καστροπολιτεία ισορροπεί στον απόκρημνο λόφο του Ταΰγετου, που αγναντεύει από ψηλά τον λακωνικό κάμπο. Δένουμε κορδόνια και ξεκινάμε την ανάβαση στα λιθόκτιστα μονοπάτια της Ιστορίας..Ο επόμενος σταθμός στο γραφικό Γύθειο ,"Νεοκλασικά σε παστέλ αποχρώσεις σκαρφαλώνουν την πλαγιά ενός κατάφυτου λόφου, απέναντι από το νησάκι που στέγασε τον αρχαιότερο παράνομο έρωτα. Ο ρομαντισμός του Γυθείου καθρεφτίζεται, εδώ και αιώνες, στα βαθυγάλαζα νερά του,"  και καταλήγουμε στο Ξενοδοχείο μας ,μεταφέροντας στη ψυχή και τομυαλό μας θαυμάσιες εικόνες από το μονοήμερο Ταξίδι μας,όπου θα τακτοποιηθούμε και θα δειπνήσουμε ,απολαμβάνοντας μια υπέροχη θέα,στο Βαθύ Γυθείου.

 

2ΗΜΕΡΑ

Ενώ απολαύσουμε το πρωινό μας ,ξεκινάει η εκδρομή σε ένα μοναδικό προορισμό την καστροπολιτεία της Μονεμβάσιας.Θα την περπατήσουμε και θα την απολαύσουμε,είναι  η τιμώμενη πόλη για σήμερα."Απόδραση στη ρομαντική Καστροπολιτεία της Λακωνίας για ξεκούραση και περισυλλογή, στην ωραιότερη εποχή της.Είναι μαγικό αυτό που μπορείς να νιώσεις μόλις περάσεις τη μεγάλη πύλη του Κάστρου της Μονεμβασιάς. Ξαφνικά μπαίνεις μέσα σε μια απίθανη χρονομηχανή! Ειδικά αν ταξιδεύεις εποχή χωρίς τουρίστες. Και χάνεσαι στην ιστορία του τόπου.
Γιατί εδώ, λένε, είχαν καταφύγει αρχαίοι Σπαρτιάτες ευγενείς. Εδώ συνεχίστηκε η ιστορία τους και ζούσαν κάποτε οικογένειες ολόκληρες, που είχαν γνώση της καταγωγής τους για περισσότερα από χίλια χρόνια. Το Κάστρο άλλαξε κάμποσες φορές χέρια. Αλλοτε ήταν με το Βυζάντιο και άλλοτε με τους Ενετούς. Παρέμενε, όμως, πάντοτε πιστό στον αυτοκράτορα. Τον 15ο αιώνα μπορεί να έφτασε και τους 30.000 κατοίκους, με στόλο δικό του και μεγάλο πλούτο. Εδώ, άλλωστε, παρήγαν τον οίνο Μαλβαζία, διάσημο σε ολόκληρο τον τότε γνωστό κόσμο. Εναν αιώνα αργότερα όμως (1540), ήρθαν οι Τούρκοι και μετά πάλι οι Ενετοί και οι Τούρκοι και σιγά-σιγά η παρακμή. Οι ευγενείς αναζήτησαν αλλού καταφύγιο.Και περνώντας κι άλλο τα χρόνια και οι αιώνες, στα μέσα της δεκαετίας του ’50 πια, οι κάτοικοι της Μονεμβασιάς ήταν πλέον λίγοι και φτωχοί. Τα δε σπίτια τους είχαν φτάσει να πωλούνται μόνο για τα οικοδομικά υλικά τους, κεραμίδια και πωρόλιθους.«Από μια παραξενιά της τύχης παρέμειναν κάποιοι γηγενείς εκείνα τα χρόνια και μετά άρχισε η ανάπτυξη», λέει σήμερα ο Νεκτάριος, που γεννήθηκε, μεγάλωσε και κατοικεί στη Νέα Μονεμβασιά. «Κάπου στα τέλη του ’50 ήρθε στο Κάστρο ένας Ελβετός καθηγητής, αγόρασε ένα σπίτι, το ανακαίνισε και άρχισε να φιλοξενεί φίλους. Το ένα έφερε το άλλο και σήμερα οι αντικειμενικές αξίες των κτιρίων εντός των τειχών συναγωνίζονται της Σαντορίνης».Λες από μια παραξενιά της τύχης να γεννήθηκε εδώ και ο Ρίτσος; Για να γράψει αυτήν τη συγκλονιστική στροφή της «Ρωμιοσύνης»;
Ετούτο το τοπίο είναι σκληρό σαν τη σιωπή,
σφίγγει στον κόρφο του τα πυρωμένα του λιθάρια,
σφίγγει στο φως τις ορφανές ελιές του και τα αμπέλια του,
σφίγγει τα δόντια. Δεν υπάρχει νερό. Μονάχα φως.
Ο δρόμος χάνεται στο φως κι ο ίσκιος της μάντρας είναι σίδερο.
Μαρμάρωσαν τα δέντρα, τα ποτάμια κι οι φωνές μες στον
ασβέστη του ήλιου.

Μπορεί ναι. Μπορεί και όχι. Αν μείνεις μέσα στο Κάστρο όμως για λίγες ημέρες, είναι βέβαιο ότι θα νιώσεις και τη σιωπή του, και το φως του.
Ολη η εμπορική κίνηση, άλλωστε, περιορίζεται στο μεγάλο καλντερίμι. Από εκεί και πέρα, έχεις μια ολόκληρη πέτρινη και καλά προφυλαγμένη πολιτεία για να χαθείς στα σοκάκια της. Αν ταξιδεύεις εποχή χωρίς τουρίστες, θα σου φανεί ότι αυτός ο τόπος κατοικείται μονάχα από γάτες!
Να ανέβεις έως την κορυφή -στο κάστρο του Κάστρου!- και να χαζέψεις τη θάλασσα, τα πανέμορφα πέτρινα σπίτια και τις εκκλησιές (που αριθμούν τις σαράντα περίπου) κι έπειτα να κατεβείς στην αδιαμόρφωτη ακόμα πλατεία της Παναγίας Χρυσαφίτισσας (με το ομώνυμο ολόλευκο εκκλησάκι της) και να σταθείς πίσω από τα τείχη. Να δεις τους γλάρους που παιχνιδίζουν στον αέρα, να αφουγκραστείς το κύμα που σκάει δυνατά στα βράχια, ακόμη κι όταν η θάλασσα είναι λάδι, να καθίσεις σιωπηλός, να διώξεις τις σκέψεις, να ηρεμήσεις. Σε τούτη την πλατεία βρίσκεται ο ξενώνας «Κελιά». Εδώ υπάρχει το δωμάτιο όπου γεννήθηκε ο Ρίτσος.Το σπίτι όπου έζησε, όμως, είναι αλλού. Βρίσκεται στην αριστερή πλευρά της κεντρικής πύλης. Θα το αναγνωρίσεις αμέσως, αφού απέξω δεσπόζει η προτομή του να... αγναντεύει το πέλαγος.Και είναι κι άλλα τα αξιοθέατα του Κάστρου. Τριγυρίζοντας πάνω-κάτω στα πέτρινα καλντερίμια, αξίζει να κοντοσταθείς και -αν είναι ανοιχτός- να επισκεφτείς το ναό του Ελκόμενου Χριστού, μια τρίκλιτη βασιλική με τρούλο θεμελιωμένη το 1697, αλλά και την Παναγία Μυρτιδιώτισσα ή Κρητικιά. Και την Αγία Σοφία, ασφαλώς, όταν τελειώσουν οι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης, που αυτή την εποχή την κρατούν κλειστή στο κοινό.
Κι έπειτα να συνεχίσεις την άσκοπη περιπλάνηση. Γιατί αυτή είναι η Μονεμβασιά και αυτό είναι το μεγαλύτερο δώρο που μπορεί να σου προσφέρει τούτος ο τόπος." Θα φανταστείς τον εαυτό σου να ζει και να νοιώθει την έλξη μιας άλλης εποχής.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας ,όπου μας περιμένει μία ξεχωριστή βραδιά ,μιάς που έχουμε κανονίσει πέρα του βραδινού μας ,να οργανωθεί μία μουσική βραδιά για να περάσουμε όμορφα ,να χαλαρώσουμε και να διασκεδάσουμε.

3ΗΜΕΡΑ

Πρωινό και αναχωρούμε για τα σπήλαια Διρού  "Ενα από τα ωραιότερα σπήλαια στον κόσμο βρίσκεται στα δυτικά παράλια της Λακωνικής Χερσονήσου, στον Ορμο του Διρού. Κάτω από το λιτό τοπίο της Μάνης η φύση με ασύγκριτη τέχνη και υπομονή σμίλεψε ένα θαύμα πέρα από κάθε φαντασία. Κατάλευκοι σταλακτίτες και σταλαγμίτες, εντυπωσιακές κουρτίνες και αστραφτεροί κρύσταλλοι στολίζουν κάθε γωνιά του, δημιουργώντας ένα απαράμιλλο θέαμα που κόβει την ανάσα! " ,μία ξεχωριστή εμπειρία.Ακολουθεί η επίσκεψή μας στην Αρεόπολη ,στην Καρδαμύλη και στη Στούπα.

Επιστροφή στην αθήνα.

 

*Το πρόγραμμα μπορεί να διαμορφωθεί για τη καλύτερη διαξαγωγή της εκδρομής.

 

Η τιμή συμμετοχής είναι 130 ευρώ το άτομο σε δίκλινο δωμάτιο 

Η επιβάρυνση μονόκλινου 35 ευρώ

 

 

Περιλαμβάνονται:

Μεταφορές - εκδρομές του προγράμματος με πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν

Διαμονή στο ξενοδοχείο σε πολυτελή δωμάτια  

Δωρεάν χρήση INTERNET στο πούλμαν και  στο ξενοδοχείο σε όλους τους χώρους

Πρωινό και δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή)

Μουσική Βραδιά

Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική στους εκδρομείς έως 75 ετών

Αρχηγός / Συνοδός

Επίσημη ξενάγηση (Μυστράς)

Φόρος διανυκτέρευσης

Φ.Π.Α. 

 

Δεν περιλαμβάνονται :

Εισόδοι σε Μουσεία .

Ποτά στα γεύματα.

 

Print
6845

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

ΕΚΔΩΣΤΕ ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΣΑΣ

Εκδώστε το εισιτήριό σας (Ακτοπλοικά, Αεροπορικά και ΤΡΑΙΝΟΣΕ) συμπληρώνοντας την αντίστοιχη φόρμα επικοινωνίας. Μετά την έκδοσή τους, θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για την αποστολή τους.

 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ