X
Οργανωμένα Ταξίδια στο Εξωτερικό
ΠΛΑΤΑΜΩΝΑΣ –ΠΑΛΑΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ΛΙΤΟΧΩΡΟ-ΒΕΡΟΙΑ-ΝΑΟΥΣΑ-ΒΕΡΓΙΝΑ
rcktravel

ΠΛΑΤΑΜΩΝΑΣ –ΠΑΛΑΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ΛΙΤΟΧΩΡΟ-ΒΕΡΟΙΑ-ΝΑΟΥΣΑ-ΒΕΡΓΙΝΑ

3ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

3ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

 ΑΓΙΑ-ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΣ– ΠΛΑΤΑΜΩΝΑΣ –ΠΑΛΑΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ΛΙΤΟΧΩΡΟ-ΒΕΡΟΙΑ-ΝΑΟΥΣΑ-ΒΕΡΓΙΝΑ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ: 18/10/2019 έως 20/10/2019

 

 

1Η ΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ – ΑΓΙΑ-ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΣ-ΠΛΑΤΑΜΩΝΑΣ

Αναχώρηση  07:30 και πρώτη μας στάση στην περιοχή της Λαμίας. Στην συνέχεια για την Αγια, μεγαλοχώρι αγκιστρωμένο στη πλαγιά του Κίσαβου με εξέχουσα θέση στην οικονομική ζωή της Θεσσαλίας αιώνες τώρα, απολαύστε έναν περίπατο στο παλιό της τμήμα όπου στοιβάζονται μοναδικά νεοκλασικά που μαρτυρούν την οικονομική άνθηση(εξαγωγή νημάτων και κουκουλιών) της Αγιας κατά τον 17 ο και 18 ο αιώνα. Συνεχίζουμε για τον Αγιοκαμπο, επίνειο της Αγιας.  Ο επιβλητικός συνδυασμός βουνού και θάλασσας που συναντάται στη παράκτια πλευρά του νομού Λαρίσης εντυπωσιάζει τους επισκέπτες. Η κατάφυτη περιοχή, τα σημαντικά μνημεία και οι απέραντες αμμουδιές δημιουργούν εικόνες μοναδικής αισθητικής. Στάση για προαιρετικό γεύμα.. Κατόπιν  τακτοποίηση στο ξενοδοχείο , δείπνο, διανυκτέρευση.

2Η ΜΕΡΑ: ΠΛΑΤΑΜΩΝΑΣ  -BΕΡΓΙΝΑ– ΒΕΡΟΙΑ- ΝΑΟΥΣΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για επίσκεψη Βεργινα. Η Βεργίνα είναι πολύ κοντά στις Αιγές, την τοποθεσία της αρχαίας πρωτεύουσας της Μακεδονίας και με τις ανασκαφές του αρχαιολόγου Μανόλη Ανδρόνικου (1976-1980) ήρθαν στο φως πολύ σημαντικά ευρήματα.Το πιο σημαντικό αξιοθέατο της Βεργίνας είναι οι Βασιλικοί Τάφοι στην αρχαία νεκρόπολη των Αιγών. Εκεί έχει διαμορφωθεί ένα μουσείο με τα ευρήματα, ακριβώς δίπλα από τους τάφους, σκεπασμένο με χώμα, όπως ήταν και για τόσα χρόνια οι τάφοι. Περνώντας την είσοδο του μουσείου, σε ένα σκοτεινό περιβάλλον, ο επισκέπτης αισθάνεται ότι περνάει σε μία άλλη εποχή.. Συνεχίζουμε για την πανέμορφη Βεροια. Κτισμένη στους πρόποδες του Βερμίου και με τον ποταμό Τριπόταμο να τη διασχίζει. Περιηγηθείτε στα σοκάκια της ιστορίας, αφουγκραστείτε το πνεύμα άλλων εποχών, σε μια πόλη με σύγχρονο αέρα που συνεχίζει επάξια την ανεκτίμητη κληρονομιά της. Καταπράσινη η πόλη από την είσοδό της μέχρι το πάρκο με τους καταρράκτες. Συνεχίζουμε  για τη Νάουσα και για τον Αγ. Νικόλαο, παραμονή για προαιρετικό γεύμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.  

3Η ΜΕΡΑ: ΠΛΑΤΑΜΩΝΑΣ-ΛΙΤΟΧΩΡΟ-ΠΑΛΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑΣ-ΑΘΗΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το φιλόξενο και γραφικό Λιτόχωρο. Ένας θαυμάσιος συνδυασμός βουνού και θάλασσας. δασιές χαράδρες, σε τοπία με ποικίλη βλάστηση και ξεχωριστή ομορφιά, στην περίφημη κοιλάδα του Ενιπέα ποταμού, ενώ σε μικρή απόσταση βρίσκονται οι θαυμάσιες παραλίες της Πιερίας. Στα στενά, γραφικά σοκάκια και τις πλατείες του Λιτόχωρου, φανερώνεται η συνοχή και η γνησιότητα του λαϊκού πολιτισμού, αποτυπωμένη στα σπίτια με τη χαρακτηριστική μακεδονική αρχιτεκτονική. Συνεχίζουμε για τον Παλαιό Παντελεήμονα τον παραδοσιακό οικισμό που έχει καταφέρει να διατηρήσει τη γραφικότητά του, σε μια περιοχή γεμάτη φυσικές ομορφιές. Στην κεντρική πλακόστρωτη πλατεία του χωριού με τα αιωνόβια πλατάνια, θα δούμε την παλιά εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα, το παλιό σχολείο που έχει αναπαλαιωθεί και παραδοσιακές ταβέρνες, ενώ λίγο έξω από τον οικισμό βρίσκεται το μοναδικό περιβαλλοντικό σχολείο της περιοχής. Περπατώντας στα στενά πλακόστρωτα δρομάκια του, θα θαυμάσουμε τα αναπαλαιωμένα πέτρινα σπίτια και γραφικά καταστήματα με παραδοσιακά προϊόντα και είδη λαϊκής τέχνης.  Επιστροφή στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

1

ΚΟΣΤΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Τιμή κατ’ άτομο σε

δίκλινο/τρίκλινο δωμάτιο

 

Μονόκλινο δωμάτιο

125€

165€

Print
111

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

ΕΚΔΩΣΤΕ ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΣΑΣ

Εκδώστε το εισιτήριό σας (Ακτοπλοικά, Αεροπορικά και ΤΡΑΙΝΟΣΕ) συμπληρώνοντας την αντίστοιχη φόρμα επικοινωνίας. Μετά την έκδοσή τους, θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για την αποστολή τους.

 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ